söndag 29 april 2012

att vara öm i hela kroppen


Det blev inga knoppar uppsatta...får tänka liiite till, det blir ju väldigt "knoppigt" då vi har 3 lådfronter x 4 i rad (fattar ni!?;). Ja vi får se...
Kroppen värker efter att ha jobbat på tomten heeeela dagen, men med en sån där skön känsla. Sågat, hackat, krattat, släpat och rensat stubbar, mossa och ris. Det är svårt att göra nåt med en skogstomt, den ska liksom bara vara och växa, men utan skräpigt ris, sly och stubbar. Kära mamma hängde med ut och var en hjälpande hand och framför allt hjälpte hennes super goda kanelbullar till att pigga upp, när orken trätte. 

fredag 27 april 2012

Knoppar


Imorgon bär det av till landet och yes, vi kommer ha att göra...borra och skruva i kökshandtag/-knoppar till 22 lådor och luckor...drygt, men det kommer bli bra! I sex år har jag funderat och letat efter handtag till köket (inte heeela tiden då;) och nu har vi äntligen hittat fina, enkla knoppar från Ballingslöv. Ladda borrmaskinen...!
Trevlig helg!

Karin och jag


Som sagt, Karin och jag hade en rolig förmiddag härom dagen...hon bakom kameran och jag framför. Hon, för att göra det hon älskar och är grym på: fota. Är det någon som ska fotgrafera vårt bröllop, så är det Karin (när det nu blir av...?! 13 år sedan P och jag träffades och två barn senare;).

torsdag 26 april 2012

Mässing


Nu börjar vi komma i ordning i L´s rum (är det bara jag, men det känns som att jag hela tiden prioriterar storasyster först...när det gäller inredning...?).
Men nu, har lillan fått ett fint litet pottskåp från Ikea och ny (gammal) mässingslampa som mormor fyndat på loppis. Ja, som jag sagt tidigare...saknar man nåt, är det bara att titta i min mammas gömmor;). Apropå sängbord, så var jag ute efter ett som liknade ett s k pottskåp (jag kallar det så i alla fall) och kammade igenom Blocket men utan resultat. Antingen var de för stora, dyra (!) eller för mycket renoverings jobb...så det fick bli ett nytt...med en gammal lampa. 
Vi gillar´t.

onsdag 25 april 2012

gym bag mini


M älskar sin nya gymnastik påse från H&M Home. Den rymmer precis det hon behöver (gympa skor, liten handduk, borste, liten tvålflaska, tights och linne), men i takt med att fötterna växer så får vi skaffa större påse;). 


tisdag 24 april 2012

På språng...


Har haft en spännande och samtidigt mycket rolig dag med bästa Karin:). Nu, på med älskade, gamla slitna Conversen för att hinna uträtta ett ärende innan det är dags att hämta barnen. Tjing!

lördag 21 april 2012

Klipp, klipp...


P och L har varit på äventyr, medan M och jag uträttade några ärenden. Nu sitter vi och slappar i soffan, barnen tittar på film och jag (ja, bloggar) och tittar i tidningar. Rensar bland tidningar och klipper ut fina bilder till inspirationsmappen.

PS. Gillar verkligen Tom Dixons pendellampa Copper Ball. DS.

Gäsp...


Är riktigt seg och trött, L och jag var uppe redan vid kl. 06. Vi fick vänta till kl. 09.15 innan vi åt frukost, då den stora damen behagade att vakna;). För att stilla den värsta hungern innan frukost, gjorde L och jag hallon- och blåbärssmoothie, mums.
Ha en härlig lördag (trots det ruggiga vädret).

torsdag 19 april 2012

På tork


Kökshanddukarna är tvättade och hänger på tork. Kunde inte låta bli att ta ett kort...visst får man lite sommar känslor när man ser bilden :D

onsdag 18 april 2012

Dagens detalj


Älskar mina solisar från H&M!
 Igår var det inget väder för att bära dem på näsan, men idag, yes solen skiner:). Har faktiskt aldrig ägt ett par dyra solglasögon (då menar jag 100 kr och upp;), men med tanke på att jag lätt tappar bort eller sätter mig på dem (hmm...;) så är det inte värt att köpa dyra. Dessutom tycker jag att det finns så stort utbud av snygga och sköna solglasögon till budgetpris:).
Ha en härlig dag!
 

tisdag 17 april 2012

Kväll hos oss...


M och jag slappar i soffan och äter fruktsallad, lillan har redan somnat.
 Ett olivträd (från Ikea) har fått flytta in till oss, men blir nog inte långvarig här i stan, utan flyttar med till landet i sommar. Där får det stå ute (där det trivs bäst) och sedan övervintra i stugan (vid ca 10-15 grader. I lägenheten blir det tyvärr för torrt och varmt).
Vårt överkast får agera sofföverdrag då barnen leker, ritar och äter i soffan...men framför allt för skyla alla fläckar, soffan är i stort behov av att tvättas...pinsamt smutsig;).


torsdag 12 april 2012

hm home


Fina ljus (utan doft) från H&M Home står på sidobordet i hallen. De får nog flytta till landet men tills dess förgyller de hallen.

tisdag 10 april 2012

Barnrum landet


Några bilder från barnens gemensamma rum på landet. Har möblerat om lite för att få plats med M's gamla skrivbord. Gamla stolar som pappa fixat till och målat för flera år sedan, har hittat hit. Allt fick plats och det blev riktigt mysigt.

Påpskhelgen

Nu har vi landat efter en härlig påskhelg på landet. God mat, toppen väder och mycket mys och lek med familjen...och så lite rensning och trädgårdsarbete förstås:).


Påskharen dök upp till barnens glädje:).

PS. Molly är M's söta lilla hamster. Gömde första ledtråden i hennes bur;). DS.

torsdag 5 april 2012

Glad Påsk!


De som har hängt med på bloggen ett tag, har väl inte undgått att se att vår familj gillar gult! Gult är ju inte fult;). Just denna gula kreation har M själv valt ut för att bl a ha på skolavslutningen...det har hon bestämt och där med basta! :). 
Och med dessa gula bilder önskar jag Glas Påsk!
 

onsdag 4 april 2012

HAY


Då P är på resande fot gav vi oss, tre tjejer, iväg på bio. Påsklovet har börjat för familjen och imorgon bär det iväg till landet.
Tjejerna valde varsin mask från danska HAY, istället för ett påskägg (dessa kostade faktiskt mindre än ett påskägg från Åhléns). Lite halvskumma...men de fick själva välja, ägg eller mask:).

måndag 2 april 2012

For the love of baskets...


Jag älskar korgar, skulle kunna ha hur många som helst. Förutom att de är vackra fyller de också en funktion. Det finns en uppsjö av korgar men det är detaljerna och formen som gör just en rätta korgen (för mig i alla fall). I tidigare inlägg har ni kunnat se en liknande korg, men i annan kvalitet. Kostar 65 kr på ROOM och jag gillar verkligen den men har redan förbrukat två stycken då de lätt går sönder och är liiite för liten för att tidningarna ska få plats.
Korgen ovan hittade jag på Arfo Art och det var kärlek vid första ögonkastet, nu satsar jag på kvalitet än kvantitet:).

Skulle kunna skriva en uppsats om korgar...ska inte uttråka er...;)

söndag 1 april 2012

New pair...

Ja, det är tur att man har vänner som reser, när man själv inte gör det...så ofta;). Dessa finingar hade M önskat sig (gula stod högst upp på listan, men t o m i NY fanns inte gula i barnstorlekar). Själv beställde jag ett par vita, kan ju inte låta bli när det är mindre än halva priset:).

Underbar medföljande skopåse med citatet "Looks like someone got a new pair..." och så står det "Converse"på andra sidan.